Svet-Stranek.cz
I ta nejmenší kočka je mistrovský kousek. (Leonardo da Vinci)
Web kočičky Rosemary

Čím začít?:I ta nejmenší kočka je mistrovský kousek. (Leonardo da Vinci)

Čím začít?

Pokud jste se opravdu rozhodli,že vašim novým členem domácnosti má být kočička,měli by jste si položit několik důležitých otázek.

Co od kočičky očekávám?

Jak se zpívá v jedné písničce:,,Kočka není pes…..“!

Kočičku si nikdy nepořizujte jenom na základě toho,že se vám líbí!!!! Je to naprosto svérázné a svébytné zvíře!!!!

Pokud nemáte základní znalosti o kočce, může vaše soužití velice brzo skončit

obrovským zklamáním a někdy bohužel i vyhozením kočky na ulici!

Kočka se sice dá vychovat, ale nikdy nebude poslouchat slepě vaše povely. Výchova kočky vyžaduje velkou trpělivost, důslednost a hlavně hodně lásky. Vyžaduje to notnou dávku diplomacie a umění kompromisu, kdy si s kočkou navzájem vymezíte mantinely.

Proto je dobré si o kočkách něco přečíst a hlavně ptát se těch, kdo doma kočičky mají a mohou vám sdělit své zkušenosti.

Další důležitou otázkou je, zda jste ochotni tolerovat neustálé línání doma chovaných koček. Z vlastní zkušenosti podotýkám, že nepomáhá ani pravidelné česání. Jakmile si donesete kočičku domů, vysavač a váleček na odstraňování chlupů z oblečení budou neustále v pohotovosti a  to celoročně.

Máte rádi dečky,sošky,vázičky,kytičky? Jste připraveni některé předměty oželet než vaše kotě vychováte? Jste ochotni vzdát se kytek,které jsou pro kočky jedovaté,pokud takové doma máte? Jste si vědomi toho,že většina vašich krásně naškrobených deček už nikdy nebude v klidu ležet na vámi určeném místě?Jste připraveni na to,že žádná police nebude dost vysoká aby tam byla vaše oblíbená váza v bezpečí?

Nezanedbatelná otázka je,zda je možné z rodinného rozpočtu uvolnit minimálně 1500Kč měsíčně na stravu a stelivo. O výživě kočky bude samostatná kapitola,ale v souvislosti s rozvahou nad pořízením kočky nám bude stačit vědět,že kočky jsou masožravci,tudíž jejich převážnou část potravy bude tvořit maso a ne těstoviny.Kočka,co se týká jídla,se nenechá nikdy ošidit.

Někdy je potřeba zajít k veterináři a ošetření není také zdarma.

Pokud budou odpovědi na tyto základní otázky kladné GRATULUJI a vítám vás do velké rodiny milovníků koček!!!Nyní se vám otevře brána poznání sama sebe a velká škola sebezdokonalování.